Zdravím z vesnice jménem Schengen. Je dobré si občas připomenout některé z výhod evropské spolupráce: autem z Česka do Lucemburska za 8 hodin bez kolon na hranicích a datový roaming za místní poplatky.

Dnes budeme podepisovat memorandum evropských Pirátských stran v Lucemburku. Pomáháme si navzájem, předáváme si zkušenosti a společně pracujeme na svobodnější Evropě pro všechny její občany. Občas se šíří drby, že jsme "někým řízení", ale je to naopak: jsme v tom všichni společně a my, Češi, aktuálně udáváme kurz :-) Také jsme navštívili lucemburský parlament. Lucemburští ministři nemohou být zároveň poslanci. Věnují se jen jedné práci a pořádně. Přesně to prosazujeme i v Česku.

Sněmovnou dnes v prvním čtení prošel vládní návrh nominačního zákona. Premiér Babiš předložil návrh na základě apelu Pirátů po tom, co byl jejich přísnější návrh zamítnut. Piráti návrh ANO podpořili, budou však usilovat o změny ve druhém čtení. Jak uvedl předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, zásadním požadavkem Pirátů bude zahrnutí vlastnické politiky, kterou obsahoval původní návrh Pirátů zamítnutý vládní koalicí. pirati.cz/tiskove-zpravy/zakon

Pirátský Mastodon

mastodon.pirati.cz is one server in the network