Slyšeli jste někdy o tom, že KAŽDÝ PIRÁT JE VYSÍLAČ?
Již brzy ve vašich kinech - TO začal s tajným testovaním (na živých lidech) technologii, ktera udela z tohoto hesla realitu.
peertube.pir-test.eu/videos/wa

Nejenom ze vlada nedokazala zajistit elektronicke formulare pro generovani cestnych prohlaseni k opusteni okresu (na portalu obcana, kde by to jeste melo byt?). Nejen ze ty vzory pro tisk jsou formatovane mezerama a teckami, a vypadaji jako kdyby je vytvorila pologramotni ucetni JZD. Ale i ty ubohe vzory uz nejsou dostupne na strankach Ministerstva vniitra - servery to nejak nezvladli. A, koukam, ze i ze stranek policie uz to nestahnu. To je krasny priklad stavu digitalizace statni spravy.

RT @PiratIvanBartos@twitter.com

Hejtmani i @ZdenekHrib@twitter.com vládu upozorňovali, že není systém ozkoušený a nemusí fungovat, bohužel marně. Vláda přitom mohla vedle online rezervací využít i registr zdravotnických údajů NZIS, z kterého šlo získat seznam rizikových skupin a ty pozvat poštou na dobrovolné očkování.

🐦🔗: twitter.com/PiratIvanBartos/st

Zdravím z vesnice jménem Schengen. Je dobré si občas připomenout některé z výhod evropské spolupráce: autem z Česka do Lucemburska za 8 hodin bez kolon na hranicích a datový roaming za místní poplatky.

Dnes budeme podepisovat memorandum evropských Pirátských stran v Lucemburku. Pomáháme si navzájem, předáváme si zkušenosti a společně pracujeme na svobodnější Evropě pro všechny její občany. Občas se šíří drby, že jsme "někým řízení", ale je to naopak: jsme v tom všichni společně a my, Češi, aktuálně udáváme kurz :-) Také jsme navštívili lucemburský parlament. Lucemburští ministři nemohou být zároveň poslanci. Věnují se jen jedné práci a pořádně. Přesně to prosazujeme i v Česku.

Sněmovnou dnes v prvním čtení prošel vládní návrh nominačního zákona. Premiér Babiš předložil návrh na základě apelu Pirátů po tom, co byl jejich přísnější návrh zamítnut. Piráti návrh ANO podpořili, budou však usilovat o změny ve druhém čtení. Jak uvedl předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, zásadním požadavkem Pirátů bude zahrnutí vlastnické politiky, kterou obsahoval původní návrh Pirátů zamítnutý vládní koalicí. pirati.cz/tiskove-zpravy/zakon