RT @PiratskaStrana@twitter.com

Andrej Babiš má tu drzost zase opakovat, že jsme “best in covid”. Řada z nás ztratila své blízké právě kvůli jeho absolutní nekompetenci. Ale my si pamatujeme. Za 30 000 mrtvých spoluobčanů mu to spočítáme i s úroky. Nic takového se nesmí již nikdy opakovat.

🐦🔗: twitter.com/PiratskaStrana/sta

RT @JsmeFer@twitter.com

Coming out a navíc v politice, kde být sám sebou není běžnou věcí? Debata právě na tohle téma proběhne zítra v 17:00 v Rezidenci primátora Prahy s @SlechtovaKarla@twitter.com, @Tomas_Fenix@twitter.com, @matej_hlavaty@twitter.com, @bara_soukup@twitter.com a mentorka , Svatava Havlíčková.
jsmefer.cz/debata_o_coming_out

🐦🔗: twitter.com/JsmeFer/status/142

I Studentské listy si všímají, že by to chtělo zlepšení. Kdy si toho všimne i vláda?

(a Soukupová má další mediální výstup)
slisty.cz/nemoznost-uzavrit-ma

"..tak nějak věříme, že by Mostečáci měli mít stejné šance jako Pražáci, ale u žen o tom podvědomě stále pochybujeme?"
Jaké v tobě genderové kvóty vyvolávají pocity a emoce? Proč?

write.as/bara/kdyz-mame-kvoty-

Na Islandu už můžou mít občankách, pasech a na řidičácích X! U nás bez chirurgické kastrace nejde měnit ani to M a F :(

RT @UglaStefania@twitter.com

People in Iceland can now register as non-binary in the National Registry. Congratulations Iceland and congratulations non-binary people!

🐦🔗: twitter.com/UglaStefania/statu

RT @MaxovaRadka@twitter.com

🏳️‍⚧️Join us @RenewEurope@twitter.com this Thursday and let's remind the world that

Forced sterilization has no place in the 21st century and self-determination is the only path to respect persons.

event: fb.me/e/6ShQlxlMN

🐦🔗: twitter.com/MaxovaRadka/status

Nizozemsko 🇳🇱 bude jako další stát v Evropě odškodňovat oběti povinných sterilizací trans lidí. Kdy se v Česku dočkáme alespoň zrušení této protiprávní praxe, kdy je po trans lidech vynucována kastrace, aby stát uznal naši genderovou identitu⁉️ reuters.com/article/us-netherl

RT @PiratskaStrana@twitter.com

„Ženám v Polsku je odpírána možnost volby a právo rozhodovat o svém těle i budoucnosti. Proto v otevřeném dopise vyzývám @AndrejBabis@twitter.com, aby česká vláda nabídla polským ženám pomoc a umožnila jim v případě zájmu podstoupit lékařský zákrok u nás,“ říká poslanec @FrantisekKopiva@twitter.com.

🐦🔗: twitter.com/PiratskaStrana/sta

RT @TerezAnarchy@twitter.com

Zevnitř zdravotnického systému to začíná být čím dál větší jízda. Personál u Covid pacientů slepený z různých specializací, neproškolený personál na izolační režim, další moji kolegové pozitivní... Sakra, jak je možný, že jsme tohle tak strašně zvrtali?!

🐦🔗: twitter.com/TerezAnarchy/statu

Na Ministerstvu - čekám až komise rozhodne, zda jsem dost trans @ Ministerstvo zdravotnictví České republiky instagram.com/p/CAsHIGJHdgL/?i

Děkujeme @CHMUCHMI@twitter.com za zveřejnění dat! Ale nešlo by to lépe? Jak mají vypadat open poradí třeba @kubanster@twitter.com gisportal.cz/chmu-nabizi-data-

Ještě jednou a správně - tentokrát vše ze srovnatelných, zpravodajských článků. Mění se názor české společnosti nebo jen publikum iDnes?

Show thread