RT @adamzabransky@twitter.com

„Nepříliš malebná Bukurešť má s Moskvou a Kyjevem dvě prvenství: nejrozsáhlejší městské dálnice a nejhorší zácpy v Evropě.“

finmag.penize.cz/politika/4368

🐦🔗: twitter.com/adamzabransky/stat

RT @HatasLukas@twitter.com

Od 1.11.2022 až 50kW výrobna elektřiny OZE
--BEZ POVOLENÍ--
- na stávající stavbě nebo zastavěném území
- krom vodního díla
- mimo zvláště chráněné územní
- mimo památkově chráněný objekt

@mpo_tweetuje@twitter.com @mistnirozvoj@twitter.com @PiratIvanBartos@twitter.com @uken_cz@twitter.com @NedelaRene@twitter.com @petr_tresnak@twitter.com 💚

🐦🔗: twitter.com/HatasLukas/status/

Kuba v referendu schválila manželství pro všechny a stala se tak 33. státem světa s rovnoprávnými sňatky. Kolik států nás ještě předstihne? Budeme aspoň v první stovce? Na co ještě čekáme? Oddalováním zbytečně snižujeme kvalitu života statisícům Češek a Čechů.

Ustavili jsme dnes 13ti členný zastupitelský klub, teď největší pirátský v Česku. Je shoda, že chceme pokračovat v rozjetém rozvoji města v rámci široké koalice, a to včetně STAN a Prahy Sobě. V radě by měli sedět kompetentní a poctiví lidé, kteří budou mít Prahu na plný úvazek.

Mrzí mě neúspěch @solidarita2022@twitter.com. Potkávala jsem je často ráno při kontaktní kampani v metru, byli vidět venku i v debatách, měli silné osobnosti. 2 % jsou zklamání, Česko by si zasloužilo obrodu levice. Piráti tak jsou v Praze, stejně jako v parlamentu, nejsolidárnější stranou.

Díky moc všem, kdo dali*y pirátské straně či aspoň některým z nás hlas. Obhájili jsme všech 13 mandátů, % jsme mírně posílili a já se včerejškem stala zastupitelkou hl. m. Prahy. Teď je třeba přetavit silný mandát v dobro pro Prahu, což nebude vůbec lehké. Díky za důvěru! 🏴🌱

RT @jilm@twitter.com

Ještě jsem si na poslední chvíli pročetl programy na Praze 11. Je to tam velmi jednoduché:
- volte @piratipraha11@twitter.com
- vyhněte se Hnutí pro Prahu 11
- bratrstva kočičí pracky se samozřejmě nedotýkejte ani klackem

docs.google.com/document/d/10T

🐦🔗: twitter.com/jilm/status/157324

Můj jeden velký křížek dnes mají Piráti 🏴 Uvažovala jsem, že dám křížky i pro osobnosti jiných stran, kterých si vážím. Nakonec to neudělám, rizika volebního systému jsou moc velká a takový hlas by dost možná pomohl někomu úplně jinému než byl zamýšlen.

RT @ZdenekHrib@twitter.com

Zakřížkujte celou kandidátku Pirátů! 🙂
Jen tak dáte svých 65 hlasů straně, jejíž politiky a političky chcete v čele města! 👍
Děkujeme! ☺️

🐦🔗: twitter.com/ZdenekHrib/status/

Potvrzuji, že @ZdenekHrib@twitter.com jezdí do práce metrem. Teď si ode mě na Staroměstské nevzal(!) Pirátské listy.

RT @AGebrian@twitter.com

Už jsem se naučil, že není možné nikomu radit, koho má volit, ale dovolte mi napsat, že já osobně jsem s výkonem současné pražské koalice spokojen. Myslím si, že v rámci možností daných vnější situaci (Covid-19, válka na Ukrajině) odvedli velmi dobrý výkon. Díky. Vážím si toho.

🐦🔗: twitter.com/AGebrian/status/15

RT @martin_duska@twitter.com

12 nových nabíjecích míst předáno veřejnosti. Sídliště jako místo pro budoucnost

🐦🔗: twitter.com/martin_duska/statu

Praha dorovnává práva, členství v @pbf_platform@twitter.com nese ovoce. Od října mají zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy den volna i na uzavření registrovaného partnerství a benefity vztahující se k rodičovství se nově vztahují i nejen na právní, ale i sociální rodiče. 🏳️‍🌈

RT @KaterinaStojan@twitter.com

Panu @Svoboda_Slavek@twitter.com je líto mladých, protože nemají takové zkušenosti a vědomosti jako on.

Lítost klidně stranou, pane doktore. V Praze žije řada schopných mladých, kteří si zaslouží mít na podobu města vliv. Ostatně, města mají sloužit všem generacím. Nepodceňujte nás, prosím.

🐦🔗: twitter.com/KaterinaStojan/sta

Jedním z cílů @pbf_platform@twitter.com je takové systémové komplikace pro LGBTQI lidi na pracovištích odstraňovat. Jsem moc ráda, že Praha je od letoška součástí Pride Business Fora a městská firma @OperatorICT@twitter.com změnila procesy tak, aby trans* lidé mohli používat preferované jméno. Díky! 🌈

Show thread

To bývá často problém v práci, v nastavení interních systémů firem. Jméno je tam přítomné všude - od visačky po alias emailu. Mít všude deadname nebo nepreferované neutrální jméno je nepříjemné a způsobuje to i zmatky a pochyby kolegů a kolegyň, které jméno mají vlastně používat.

Show thread

Jednou z největších trablí trans* lidí je jméno. Úřady nám kvůli podmínce kastrace nepovolují normální jména podle našeho genderu, tak zbývá jen nechat si úředně původní nebo zvolit často divně znějící "neutrální". Proto mnozí*mnohé používají jiné jméno než mají v dokladech.

Adopce párem je prostě jistější možností než adopce jednotlivcem a mnohem lepší než ústav. 👍🏼

Show thread

Nechápu,kde se v lidech berou ty předsudky a neznalost. Adopce jednotlivcem, která je nejen mezi stejnopohlavními páry dnes zcela běžná,je horším řešením pro všechny zúčastněné.Druhý člověk v páru nemá žádný právní vztah k dítěti, pokud se něco stane, přináší to velké komplikace.

Show thread

Každý den před volbami přináší nové příběhy. Dnes jsem byla tázána, jestli podporujeme adopci homosexuály. Má kladná odpověď vyprovokovala další otázku, jestli bych chtěla být adoptována "lesbičkami".Mé další nadšené "Ano" pána zarazilo a škodolibě mi slíbil, že mi to teda zařídí

Show older