Jsou to již 2 roky od účinnosti GDPR. Související zákony byly první velký balík zákonů, který jsem měl ve sněmovně za Piráty na starost.

O tom, co nám GDPR přineslo, a jak Piráti bojovali za hladký průběh se můžete dočíst v mém článku:

profant.eu/2019/prinos-gdpr.ht

A já jsem za to moc rád. Stále nechápu proč letový provoz řídíme ve stopách.

RT @ivkmoskva@twitter.com

Zítra to bude 145 let ode dne, kdy zvítězil multikulturalismus a byl nám ze západu vnucen metrický systém. Přišli jsme tak definitivně o tradiční pravicové sáhy, žejdlíky, věrtele, hřivny nebo kvintlíky. 😢😢

🐦🔗: twitter.com/ivkmoskva/status/1

Ministerstvo dopravy, 6 let pod hnutím ANO.

Zakázka na neexistující práce za 5,9 mil. Kč, tedy těsně pod limitem pro malé zakázky, opravdu hodně smrdí.

Od ministra @KarelHavlicek_@twitter.com licek očekávám konkrétní opatření, včetně těch personálních.

zdopravy.cz/ridit-silnice-jako

Vládnou nám nemehla.

Odloží nájmy a tím připraví lidí o příspěvek na bydlení.

Náprava problémů, které to způsobí bude stát hodně. Rozumná vláda by to vyřešila hned v dubnu.

RT @PiratskaStrana@twitter.com

Vláda zadělala mnoha lidem na problémy s bydlením a teď to odmítá řešit. Do potíží občany uvrhla svým nedomyšleným návrhem o příspěvcích na bydlení. @olgarichterova@twitter.com už od dubna na tento problém upozorňuje. Vláda chybu přiznala, ale nápravu nijak neřeší. bit.ly/2yZHTG9

🐦🔗: twitter.com/PiratskaStrana/sta

Takže:

1️⃣ Auta se soutěží v úplně jiném režimu, než chtěl zákon měnit.
2️⃣ Pokud někdo koupí respirátory bez certifikace od firmy v Karibiku, tak to asi na žalobu i je.

Díky všem, kteří se proti tomuto nebezpečnému zákonu ozvali!

Podrobnosti o novele: profant.eu/2020/verejne-zakazk

RT @jhamacek@twitter.com

V @OtazkyVM@twitter.com jsem opozici mj. vysvětloval, že chtít změnu z. o zadávání veř. zak. není návrat korupce. Na @vnitro@twitter.com jsme tak dlouho (ne)kupovali auta, až policisté jezdili ve šrotu; respirátory rychle koupit nejdou, aniž by hrozila žaloba. Změna je nutná. ceskatelevize.cz/porady/112667

🐦🔗: twitter.com/jhamacek/status/12

Přechylování je viditelně téma. Navrhl jsem odstranit přebytečnou část zákona, která omezuje některé ženy. Nebojte neznamená to revoluci, jedná se o možnost volby.

Mimochodem rozhodně to není jediné téma, které řeším. Zabývám se hlavně digitalizací státu nebo veř. zakázkami.

RT @Aktualnecz@twitter.com

Profant: Povinné přechylování příjmení je šikana, nikdo se žen neptá na jejich názor video.aktualne.cz/dvtv/profant

🐦🔗: twitter.com/Aktualnecz/status/

ČSSD v nejlepší formě. Aneb jak to kdo má s veřejnými prostředky.

RT @TomasMartinekCZ@twitter.com

Potom, co zástupci ČSSD v rozpočtovém výboru navýšili prostředky Hradu, tak na tiskovce představí návrh na snížení platů ústavních činitelů s navázáním na vládou stanovovanou minimální mzdu. Přitom již v roce 2018 navrhovali Piráti navázání platů poslanců na průměrnou mzdu v ČR

🐦🔗: twitter.com/TomasMartinekCZ/st

Korupční hnutí ANO nakonec novelu zákona o veřejných zakázkách v režimu legislativní nouze stáhlo. Pro teď. Na příští schůzi to bude zas.

Nic to však nemění na tom, že tento "lex Vojtěch" předložili, hájili a hlasovali pro něj na výboru. Ničím nelimitované nákupy je lákají.

Vyjádření ministerstva k mým pozměňovacím návrhům k vládní novele ZZVZ. Cílem ministerstva je, aby se to vztahovalo na již probíhající veřejné zakázky!

Čili @DostalovaK@twitter.com jen kryje @jhamacek@twitter.com a @ZdravkoOnline@twitter.com za jejich nákupy.

Vláda stále umí překvapit. Místo prodloužení nouzového stavu si chce jeden z klíčových aspektů, nekontrolované státní nákupy, procpat přímo do zákona (ST 862). Natrvalo. Ověřování skutečných majitelů je prý zdlouhavé.

Za Piráty budeme jednoznačně PROTI.

Záznam, moje webkamera viditelně není moc kvalitní. Ale co se dá dělat :-). youtu.be/2V3H6JUAlZ8

👉 (ne)přechylování ženských přijmení
👉 svatby: snadnější organizace 💍
👉 konec šikany kvůli neobvyklým křestním jménům 🤱
👉 liberalizace přijmení
👉 úřední změna pohlaví

Již dnes od 18:00 videosezení k těmto tématům.

profant.eu/2019/prechylovani.h

RT @echo_pbreyer@twitter.com

EU governments, banning intra-European travel is usually ineffective in containing but separates families and violates our fundamental rights.
Tear down these walls @EUCouncil@twitter.com!

🐦🔗: twitter.com/echo_pbreyer/statu

Dva konkrétní požadavky Pirátů k novému dotačnímu portálu:

1️⃣ Data o příjemcích mají být dostupná i jako open data, jako přehledná tabulka
2️⃣ Nesmí dojít ke snížení detailu zveřejněných dat

✅Zasláno na MFČR.

archiv.ihned.cz/c1-66756290-sc

Politika založená na datech.

Tak by si Pirátská strana představovala ČR. Dnes @olgarichterova@twitter.com požádala o zařazení bodu "zveřejnění anonymizovaných dat pro vědecké účely" na pořad aktuální schůze poslanecké sněmovny.

❌ Zamítnuto vládní většinou.

irozhlas.cz/komentare/koronavi

A tak my si tu žijeme.
Chaos managment hnutí ANO vede ke zbytečné práci pro všechny. Už jsme to mohli mít a mohli jsme to řešit jen jednou.

RT @TomasMartinekCZ@twitter.com

Vláda dnes předkládá novelu zákona o EET, která je totožná s pirátským pozměňovacím návrhem zamítnutým vládou před měsícem, který odkládá zavedení EET na začátek roku 2021. Mohli jsme si ušetřit práci, ale nevadí, schválíme to klidně i teď...

🐦🔗: twitter.com/TomasMartinekCZ/st

Show more