Uděláme vše pro to, aby se infozákon podařilo ochránit, ale supi se slétají 😞

RT @lukasvalasek@twitter.com

Kdo na Ústavně právním výboru hlasoval pro návrh poslance Marka Bendy (ODS), který kancléři Mynářovi umožní dále tajit informace o Hradu? ODS, ANO a KSČM. Z ODS Blažek a Benda. Z ANO Válková, Malá, Procházková, Strýček, Sadovský, Červíčková, Kohoutek. A za KSČM Ondráček a Grospič

🐦🔗: twitter.com/lukasvalasek/statu

RT @RadekHolomcik@twitter.com

Projednávat vládní novelu stavebního zákona 1. dubna je přímo symbolické.

🐦🔗: twitter.com/RadekHolomcik/stat

Průběh přípravy na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany je nanejvýš podezřelý.
Předložený lex Rosatom je úplně nesmyslný - zavazuje občany platit ztráty ČEZu, protože nikdo nevěří, že by JE byla rentabilní v tržních cenách.

Více o názoru Pirátů: jadro.pirati.cz

RT @CestiElfove@twitter.com

1/ Díky našim kontaktům v bezpečnostní a energetické branži jsme jsme získali informace, o které bychom se, se svolením našich zdrojů, rádi podělili se širokou veřejností.

🐦🔗: twitter.com/CestiElfove/status

RT @pavelvond@twitter.com

Ředitel @HlidacStatu@twitter.com @michalblaha@twitter.com pro @Radiozurnal1@twitter.com/@CRoPlus: Je důležité – a já jsem apeloval i na vládního zmocněnce pro IT @vdzurilla@twitter.com – aby zpráva, která zhodnotí a popíše, kde nastala chyba, byla veřejná,protože pak se z ní ostatní dodavatelé i státní správa budou moci poučit twitter.com/iROZHLAScz/status/

🐦🔗: twitter.com/pavelvond/status/1

RT @statistickyurad@twitter.com

I přes počáteční problémy se nám do 22:00 podařilo online zpracovat přes 250 tisíc formulářů, což je cca 0,5 mil. sečtených občanů. Děkujeme, že jste se sečetli!

🐦🔗: twitter.com/statistickyurad/st

Sluší se dodat, že chyba je otravná, ale není závažná. Proces sběru dat nepoškodí ani nekompromituje data.

Selhání Sčítání:
Na straně úřadu mnohdy není potřebné know how a vše proudí samospádem na základě spletence smluv s dodavateli. Při selháních po dodavatelích mnohdy ani není vymáhána odpovědnost.

Selhání Sčítání:

1) Vláda IT projekty dělá stále stejně. Systémy jsou architekturou a technologiemi v 90. letech. Pak jsou velmi drahé a mnohdy neškálovatelné.

2) V tomto případě je to ostuda hlavně dodavatele. Doufám, že od nich bude ČSÚ důsledně vymáhat škodu.

Havlíček: "Národní plán obnovy by měl sledovat nějakou vizi."

Po přečtení komponenty 1.1 a 1.2 (egov) mohu zcela jasně prohlásit, že za nimi žádná vize nestojí. Jen financování běžných mandatorních projektů. Žádná reálná generační obměna. Pouze nákup toho, co již mají.

RT @ondrej_polansky@twitter.com

Kdybyste v nové verzi Národního plánu obnovy hledali dopravní část, budete hledat marně. Ministr dopravy, průmyslu a obchodu, který má přípravu celého plánu na starosti, tuto komponentu jednoduše nedodal.

🐦🔗: twitter.com/ondrej_polansky/st

RT @JanFar_sky@twitter.com

Vláda nakupovala mnohonásobně předražené čínské respirátory i zbytečné stříkačky.

Ta stejná vláda nevyužila možnosti koupit vakcíny, za garantovanou cenu, na které měla nárok.

Fakt je těžké vysvětlovat lidem, že vládě jde o jejich zdraví, a ne o provize...

🐦🔗: twitter.com/JanFar_sky/status/

"Česko mohlo mít mnohem víc vakcín, ale řeklo ne. Vláda vědomě zajistila méně dávek než téměř všechny ostatní země EU"

Až se budete ptát proč:
- tu máme tak moc restrikcí
- potřebujeme nouzový stav

Protože máme neschopnou a vládu, která nechce pomoci.🤦

domaci.ihned.cz/c7-66899660-qh

Národní plán obnovy je ohromné téma. Vláda AB ho připravuje v tajnosti.
profant.eu/2021/narodni-plan-o

RT @Mikiferjencik@twitter.com

Pokud vás zajímá, jak se vláda chystá utratit 180 miliard určených na postcovidovou obnovu země, dali jsme to na web. Podněty vítány. Sedí na tom náš analytický tým, ale víc hlav víc ví.
pirati.cz/tiskove-zpravy/narod

🐦🔗: twitter.com/Mikiferjencik/stat

Vysvětlit odborná témata, jako jsou kyberbezpečnost, egovernment a digitalizace, může být často náročné. 😒

Zkusil jsem se v následujícím projektu transformovat do digitální podoby a podat to více odlehčeně. 🎥 😎

RT @KeddieVT@twitter.com

O co tedy jde? Je to vtip? Více informací v článku. 😉
profant.eu/2021/virtual.html

🐦🔗: twitter.com/KeddieVT/status/13

RT @ondrejfilip@twitter.com

Měl bych další úžasnou zprávu! @mojeID@twitter.com brzy získá akreditaci na stupeň vysoká! Bude potřeba FIDO2 klíč úrovně minimálně L2, který splní další bezpečnostní podmínky. Perfektní práce @jaromirtalir@twitter.com a lidí kolem něho! twitter.com/ondrejfilip/status

🐦🔗: twitter.com/ondrejfilip/status

RT @radhabl@twitter.com

KONEC EXEKUCÍ DVOULETÝCH DĚTÍ.
👏Dnes jsme se konečně zařadili v oblasti dětských exekucí k civilizovanému světu.

Velké díky @CLOVEKVTISNI@twitter.com , @DanielHule@twitter.com, organizaci Tady a teď a dalším
Z poslanců díky zejména @JanFar_sky@twitter.com @katavalachova@twitter.com @MarekVyborny@twitter.com @kolarik_lukas@twitter.com @PatrikNacher@twitter.com

🐦🔗: twitter.com/radhabl/status/136

RT @Mikiferjencik@twitter.com

Za krádež pěti housek v nouzovém stavu je rok a půl natvrdo, ale vláda v něm:

Přiklepne 250 milionů na vývoj vakcíny neexistujícímu týmu.

Nechá postavit polní nemocnici, pro kterou nejsou lékaři.

Koupí polofunkční testy od schránkové firmy s majiteli z daňováho ráje.

Řešíme

🐦🔗: twitter.com/Mikiferjencik/stat

RT @olgarichterova@twitter.com

Vládě nechybí jen odvaha a férovost, ale i základní plánování.

: Jaký čekáte vývoj po třech týdnech lockdownu? Na co se připravit?
@AndrejBabis@twitter.com neřekl ani "ň". A ve státní správě prý nemá oporu: je nezávislá. Až po třech kolech dotazů přiznal, že rozvolňování nebude.

🐦🔗: twitter.com/olgarichterova/sta

Show older