RT @otevrenadata@twitter.com

📢Konzultace k High Value Datasets spuštěny!

EK otevřela konzultace k prováděcímu aktu o HVD. Týkají se vás geoprostorová data, životní prostředí, meteorologie, statistika, vlastnictví společností, nebo mobilita? Zapojte se!

➡️ec.europa.eu/info/law/better-r

🐦🔗: twitter.com/otevrenadata/statu

RT @JakubMichalek19@twitter.com

Babiš vydírá vládu, že zablokuje 180 miliard z EU. Požaduje změnit zákon, aby nebyl uveden jako majitel Agrofertu. 🤨🤬

To jsou miliardy na silnice, školky, digitalizaci nebo léčbu rakoviny. Lidi nejsou rukojmí. Si to konečně zapamatujtě. Piráti to nedovolí!

🐦🔗: twitter.com/JakubMichalek19/st

RT @PetrObrovsky@twitter.com

Slovensko 2022: obviněného oligarchu Norberta Bödöra zastupuje obviněný advokát Robert Kaliňák (ano, ten). Kaliňákovým advokátem je obviněný bývalý soudce David Lindtner. Ten obhajuje i obviněného Roberta Fica. Druhým advokátem expremiéra je jeho obviněný švagr Svetozár Chabada.

🐦🔗: twitter.com/PetrObrovsky/statu

RT @jan_hora@twitter.com

Začíná hlavní program konference , hovoří @PiratIvanBartos@twitter.com , ministr pro místní rozvoj. Prezentuje priority vlády v oblasti eGovernmentu. První bod zní "Digitální Česko". Líbí se mi velice.

🐦🔗: twitter.com/jan_hora/status/15

RT @jan_hora@twitter.com

🐦🔗: twitter.com/jan_hora/status/15

Uz jede třetí debata, kde je krom @PiratIvanBartos@twitter.com též @evapavlikova@twitter.com .

A je to dost rozdíl od ročníku, co jsem tu byl poprvé.

Show thread

Začíná 2022 sérii debat v rámci předvečerního programu. Začali jsme obecně tématem digitalizace státu, ale bude to širší. Např. téma žen v IT a podobných oborech. Toto téma diskutovat budou @PiratIvanBartos@twitter.com a @evapavlikova@twitter.com.

RT @KlaraKocmanova@twitter.com

Lidská práva mají konečně svou zmocněnkyni! Zvlášť mě těší, že je jí nominantka Pirátů Klára Laurenčíková. V návaznosti na včerejší vstup do Rady OSN pro LP (ještě jednou díky, @JanLipavsky@twitter.com) je to důležitý signál pro naše spojence, že tuhle agendu bereme vážně.

🐦🔗: twitter.com/KlaraKocmanova/sta

RT @JanLipavsky@twitter.com

Jsem moc rád, že 🇨🇿 bylo zvoleno do Rady OSN pro lidská práva @UN_HRC@twitter.com. Děkuji členským státům OSN za projevenou důvěru. Hned ve čtvrtek nás čeká zasedání k porušování lidských práv v důsledku ruské agrese vůči 🇺🇦. Ochrana lidských práv je prioritou 🇨🇿 vlády i @PiratskaStrana@twitter.com.

🐦🔗: twitter.com/JanLipavsky/status

Už se těším! 🚲

RT @SimonJiracek@twitter.com

Na Smetanově nábřeží dnes začínáme dláždit cyklostezku.

Po dohodě se zástupci památkové péče jsme nastavili nový standard dlažby pro komfortní a bezpečný pohyb cyklistů.

Řezaná dlažba s tryskaným lícem je pokládána s minimální spárou.
8cm nad vozovkou.
8cm pod chodníkem.

🐦🔗: twitter.com/SimonJiracek/statu

RT @olgarichterova@twitter.com

Tohle se tolik neví: každý, kdo třeba do práce vyjede na kole místo autem, uvolní přibližně 10 m² vozovky ostatním. Např. těm, kteří autem jet doopravdy potřebují (řemeslníci, lidé se zdravotním omezením nebo lidé jedoucí na velký nákup). Proto prospívá všem! 🚲👍

🐦🔗: twitter.com/olgarichterova/sta

RT @digiczech@twitter.com

Akt o digitálních trzích zkrotí technologické giganty a vrátí na trh konkurenční prostředí. Firmy jako Google nebo Facebook se budou nově muset řídit jasnými a férovými pravidly. Těžit z toho budou především menší evropské firmy.

🐦🔗: twitter.com/digiczech/status/1

RT @PetrHonzejk@twitter.com

V rámci Chytré karantény stál jeden odchozí hovor až 435 Kč, celkově na call centra šlo 40 procent z celkových 387 milionů korun, konstatuje NKÚ. Babišova "chytrá karanténa" připomíná spíš chytrej tunel. nku.cz/cz/pro-media/tiskove-zp

🐦🔗: twitter.com/PetrHonzejk/status

RT @adamzabransky@twitter.com

V souladu se závěry expertní zprávy @paq_research@twitter.com jsme schválili slevy z nájemného pro nájemníky městských bytů ve výši 1000 Kč za ubytovaného uprchlíka tak, aby celková podpora (spolu se solidárním příspěvkem schváleném vládou) dosáhla 4000 Kč za ubytovanou osobu. 👍

🐦🔗: twitter.com/adamzabransky/stat

RT @PiratIvanBartos@twitter.com

“Mikina Gate” pokračování II. 😎@evapavlikova@twitter.com @PiratIvanBartos@twitter.com @CeskoDigital@twitter.com @CeskyDigitym@twitter.com

🐦🔗: twitter.com/PiratIvanBartos/st

Praha 8...

RT @sterbamartin@twitter.com

Tři koaliční zastupitelé v Praze 8 si založili spolek. Ten se věnuje zbraním a osvětě v rámci zvládání krizí. Spolek si nechal schválit memorandum radou ve které sedí jejich strany. Spolek zdarma využívá prostory Grabovy vily, do které jiné spolky nesmí. Tohle je střet zájmů.

🐦🔗: twitter.com/sterbamartin/statu

RT @jindrichsidlo@twitter.com

Přesně před rokem vypukla akce Vrbětice, která poslala na chuj ruskou rezidenturu v Praze, izolovala prezidenta a úplně proměnila českou politiku.

🐦🔗: twitter.com/jindrichsidlo/stat

RT @michalblaha@twitter.com

Babiš:"Z Ukrajiny přicházejí i bohatí lidé v drahých autech,kteří také čerpají dávky,to by se mělo filtrovat."
Asi potřebuje potvrzení od uličního výboru vybombardovaného města, že jsou chudí.

Miliardář útočící na nejnižší lidské pudy. Probouzí to nejhorší pro osobní prospěch.🤮

🐦🔗: twitter.com/michalblaha/status

Inspirativní setkání @CeskyDigitym@twitter.com. Už se těším na další!

RT @PiratIvanBartos@twitter.com

Začínáme! Dnes se poprvé sešel @CeskyDigitym@twitter.com. Mám velkou radost. Myslíme to s digitalizací vážně. Požádal jsem experty z velkých IT firem, akademického světa i neziskovek, abychom si předávali nápady. Dnes o digitální transformaci, vzdělávání i předsednictví ČR v Radě EU.

🐦🔗: twitter.com/PiratIvanBartos/st

Show older