V pondělí se provalí, že vlivný člen pražské ODS se v Česku neeticky stará o dobré jméno Číny, a dnes členové politické skupiny ECR, které je ODS letitým členem, zaštiťují promítání téhle politické agitky proti potratům? Fakt povedený týden pro ODS. A to je teprve středa! ;-)

I've been in an external meeting of the European Parliament's bureau in The Jean Monnet House in France since yesterday. We discuss how to make the Parliament more effective and closer to citizens. I promote an idea of openness through digitization.

Security updates installed, firewall active. Hopefully, I can go to an event for hackers. ;-)

I am traveling to CCCamp in Germany today, where I'll participate in a panel discussion about intermediary liability tomorrow. CCCamp is an international event for hackers and associated life forms providing a possibility to exchange technical, social, and political ideas. The train of Czech Railways was more than 2 hours late, so I had to stand between Brno and Pardubice in a RegioJet train 🙂 I am probably not going to catch the train to Berlin; however, I'll hopefully get there eventually. 🙂

We just met one of the former Pirate MEPs Amelia Andersdotter. It was a pleasure!

Právě jsem si vyzvedl klíče od kanceláře ve Štrasburku. Bojím se otevřít skříň. Nevím, jak bych vysvětlil, kdyby na mě vypadlo 450 000 EUR. ;-)

I've been nominated by Greens/European Free Alliance for Quaestor of the European Parliament. Big thanks for the trust! I want the Parliament to be more open and transparent as much as I want to promote digitization and environmental protection, which are some of the core topics of the Pirate Party.

Brusel právě teď. Mikuláš ve své řeči vystihl přesně, o co tu jde. Nejde o protest proti Babišovi, jde o demonstraci za zachování právního řádu. Nikdo, ani český premiér, nesmí ohýbat zákon ve svůj soukromý prospěch.

Vyjednávání o frakcích v Evropském parlamentu běží na plné obrátky už od včerejšího dopoledne. Chvíli klidu využiju k tomu, abych ještě jednou poděkoval za důvěru, kterou jste v nás vložili. V Evropském parlamentu teď mají Piráti čtyři zástupce ze dvou zemí!

Volební místnosti jsou otevřeny! Díky všem, kteří pomohli v kampani. Neúnavně rozdávali Pirátské listy třeba i v dešti, organizovali Vyosení a pomáhali prací, která není vidět na první pohled, ale je důležitá. Díky všem, kterým není Evropa lhostejná. Pojďme volit! Byla to jízda!

Ministři zemědělství (sic!) právě v Radě schválili cenzuru na Internetu robotickými filtry. Česká vláda souhlasila, byť z českých europoslanců směrnici podpořili jen dva lidovci. Bojovali jsme statečně, bohužel nás eurolidovci přehlasovali. Budeme usilovat o nápravu!

Boji proti cenzuře na Internetu se věnujeme už delší dobu. Co všechno jsme udělali, aby ze směrnice zmizely devastační články 11 a 13, shrnuli v článku naši kandidáti @marketkag a David František Wagner. piratskelisty.cz/clanek-2322-j

Odlétám z Tallinnu do Prahy, abych se ve 14:00 na Palackého náměstí připojil k demonstraci proti cenzuře na Internetu. Na letišti je zřejmé, že Estonci jsou na digitalizaci ve státní správě patřičně hrdí. Pojďme je dohnat!

Na pozvani estonske europoslankyne @YanaToom odletam do Tallinnu na diskuzi o smernici o autorskem pravu na jednotnem digitalnim trhu. Diskuze se bude ucastnit i Jimmy Wales a David Kaye. Budu prezentovat dopady smernice na obcanske svobody. yanatoom.ee/en/will-copyright-

S Mikulášem Peksou jsme dnes diskutovali s poslanci z En Marche! Brunem Bonnellem a Pieyre-Alexandrem Angladem a jejich mezinárodní koordinátorkou o nutnosti reformy EU a o budoucí podobě liberálních frakcí v Evropském parlamentu po květnových volbách.

Schůzka s Gáborem Vágó, lídrem maďarské strany LMP v evropských volbách. Předmětem diskuze bylo mimo jiné srovnání vládnutí Viktora Orbána a Andreje Babiše.

Dnes budeme podepisovat memorandum evropských Pirátských stran v Lucemburku. Pomáháme si navzájem, předáváme si zkušenosti a společně pracujeme na svobodnější Evropě pro všechny její občany. Občas se šíří drby, že jsme "někým řízení", ale je to naopak: jsme v tom všichni společně a my, Češi, aktuálně udáváme kurz :-) Také jsme navštívili lucemburský parlament. Lucemburští ministři nemohou být zároveň poslanci. Věnují se jen jedné práci a pořádně. Přesně to prosazujeme i v Česku.

Pirátský Mastodon

mastodon.pirati.cz is one server in the network