Show more

I've been in an external meeting of the European Parliament's bureau in The Jean Monnet House in France since yesterday. We discuss how to make the Parliament more effective and closer to citizens. I promote an idea of openness through digitization.

Digital agenda is in the new Commission structure split between Margrethe Vestager, Sylvie Goulard, and Mariya Gabriel. I am looking forward to collaborating on promoting competitiveness and digitization while protecting fundamental rights on-line. No time for procrastination. I am meeting Margrethe Vestager in 15 minutes and Sylvie Goulard tomorrow. 🙂

Just a kindly reminder that I am looking for an assistant to my capacity of a Vice-President of the European Parliament. This position is still open and the deadline to apply is tomorrow! forum.pirati.cz/viewtopic.php?

Security updates installed, firewall active. Hopefully, I can go to an event for hackers. ;-)

I am traveling to CCCamp in Germany today, where I'll participate in a panel discussion about intermediary liability tomorrow. CCCamp is an international event for hackers and associated life forms providing a possibility to exchange technical, social, and political ideas. The train of Czech Railways was more than 2 hours late, so I had to stand between Brno and Pardubice in a RegioJet train 🙂 I am probably not going to catch the train to Berlin; however, I'll hopefully get there eventually. 🙂

Dnes si připomínáme okupaci i události o rok později. Naplňuje mě to nadějí, že pojem svoboda pro většinu z nás stále hodně znamená. Budu usilovně pracovat na tom, aby populisté nalézali co nejméně záminek nadávat na EU, která je zárukou svobody. Díky všem, co dnes vzpomínají!

The delegation of the European Pirates in the European Parliament is looking for more staff:

IT administrator:
forum.pirati.cz/viewtopic.php?

European law advisor in Brussels:
forum.pirati.cz/viewtopic.php?

PR and marketing assistant:
forum.pirati.cz/viewtopic.php?

Regional administrative assistant (Brno/Prague):

Software Developer:
forum.pirati.cz/viewtopic.php?

If you're interested, don't miss the deadline to apply!

We just met one of the former Pirate MEPs Amelia Andersdotter. It was a pleasure!

S Janem Bumbou na Českém rozhlasu také o tom proč a jak si kvůli fake news nenechat sebrat svobodu slova cenzurními opatřeními. plus.rozhlas.cz/von-der-leyeno

Just a kindly reminder: We are looking for staff! Some of the open positions close tomorrow! So, if you are interested, don't forget to apply!

forum.pirati.cz/viewforum.php?

Congratulations to my colleague Heidi Hautala on her election as Vice-President of the European Parliament! I look forward to working with her in the Bureau of the Parliament on promoting transparency.

Právě jsem si vyzvedl klíče od kanceláře ve Štrasburku. Bojím se otevřít skříň. Nevím, jak bych vysvětlil, kdyby na mě vypadlo 450 000 EUR. ;-)

I've been nominated by Greens/European Free Alliance for Quaestor of the European Parliament. Big thanks for the trust! I want the Parliament to be more open and transparent as much as I want to promote digitization and environmental protection, which are some of the core topics of the Pirate Party.

Brusel právě teď. Mikuláš ve své řeči vystihl přesně, o co tu jde. Nejde o protest proti Babišovi, jde o demonstraci za zachování právního řádu. Nikdo, ani český premiér, nesmí ohýbat zákon ve svůj soukromý prospěch.

Skoro tři týdny jsem strávil nepřetržitě v Bruselu, zejména vyjednáváním o frakci, výborech a požadavcích na Evropskou komisi. Teď jedu autem z Brna do Bruselu. V Německu se připomíná jasný problém v Evropě: dvojí kvalita dálnic. EU za to ale nemůže. Že by dvojí kvalita ministrů?

@marketkag, Mikuláš Peksa, @patrickbreyer, and I officially formed a delegation of European Pirates in the European Parliament yesterday. Now, I have the honor to be the head of a delegation that spans across two countries, which is unconventional in the European Parliament.

Liberální hlas v Evropě posílil. Piráti k tomu přispěli čtyřmi europoslanci ze dvou zemí. Je to důležitý krok ve změně v Evropě k lepšímu. Věřím, že v Evropském parlamentu bude vůle hledat shodu na důležitých věcech. Ukazovat prostředníček není řešení. plus.rozhlas.cz/kolaja-volby-j

Vyjednávání o frakcích v Evropském parlamentu běží na plné obrátky už od včerejšího dopoledne. Chvíli klidu využiju k tomu, abych ještě jednou poděkoval za důvěru, kterou jste v nás vložili. V Evropském parlamentu teď mají Piráti čtyři zástupce ze dvou zemí!

Nestihli jste včera volit? DON'T PANIC! Můžete dnes od 8:00 do 14:00. Ale nezapomeňte si ručník! A sdílejte fotku! :-)

Show more
Pirátský Mastodon

mastodon.pirati.cz is one server in the network