Kde Česko chybuje a proč nedokážeme využít evropské peníze?

Našli jsme pět nejčastějších chyb, které nás pronásledují. Česká republika přitom patří mezi státy, kterým se každý rok z evropského rozpočtu vrátí víc, než do něj přispějí. 🏴 mikulas-peksa.eu/v-cesku-se-z-

Nové úniky tajných dokumentů ukázaly na největší světové banky, které umožňovaly zločincům prát peníze a vyhýbat se sankcím. Skandál má stopu i v Česku, mezi banky patří @CSOB_CZ@twitter.com, @RaiffeisenCZ@twitter.com a PPF banka. @DReferendum@twitter.com
denikreferendum.cz/clanek/3168

The EU doesn’t accept as the old-new president of . The elections were neither free, nor democratic.

We adopted a strong resolution in the European Parliament – we demand new transparent elections under an international scrutiny.

RT @DReferendum@twitter.com

Odhalení investigativních novinářů ukazuje, jak se světové banky podílejí na praní peněz organizovaného zločinu. Z českých se to týká i ČSOB, Raiffeisenbanky a PPF banky.

Řešením je přísnější mezinárodní regulace, píše europoslanec Peksa (@vonpecka@twitter.com). ⤵️ denikreferendum.cz/clanek/3168

🐦🔗: twitter.com/DReferendum/status

RT @tenobre@twitter.com

Let me try to clarify and give more details about this diplomatic incident. @Wikimedia@twitter.com applied to be an observer @WIPO@twitter.com because this is the intl forum that discusses issues like access to medicines and access to knowledge and agrees on intl laws on and patents. 1/ twitter.com/tenobre/status/130

🐦🔗: twitter.com/tenobre/status/130

Prioritou při omezování přeshraničního režimu s Německem musí být pendleři. Jsem rád, že to německá strana bere vážně a pendlerům umožňuje volný pohyb.

Nesmí to opět dopadnout tak, že se stovky lidí ocitnou ze dne na den bez práce.

We have no time for useless fights. The common Covid-19 plan across the is absolutely logical and necessary step for avoiding of chaos.

This type of coordination should came a long time ago. We cannot defeat the virus at home at the national level. apnews.com/62275296a33fd40abcf

Kroky Adama Vojtěcha řídil Andrej Babiš, veřejně se k tomu ostatně hlásil (větami jako "...přebírám plnou politickou odpovědnost...").

Těžko tedy rezignaci ministra zdravotnictví chápat jako něco víc než obětování pěšáka s cílem zabránit horším ztrátám.

RT @Posledniskaut@twitter.com

15. září 2020 "Chtěl bych poprosit všechny, abychom se už konečně přestali strašit."
18. září 2020 "Prosím lidi, aby to konečně začali brát vážně."

🐦🔗: twitter.com/Posledniskaut/stat

RT @FGuerreiroMEP@twitter.com

1/3❌🐃Não posso admitir sofrimento animal em prol do divertimento humano. Por isso, ao saber da iniciativa da International Tauromaquia Association p/ que touradas sejam inscritas na lista do Património Cultural Imaterial da @UNESCO@twitter.com resolvi agir.

🐦🔗: twitter.com/FGuerreiroMEP/stat

Today we adopted a on the situation in . Presidential elections were not free nor fair. Europe demands a democratic solution to the current crisis, independent media and a strong civil society. New elections should be organised. in

Doch hat der Prager Bürgermeister @ZdenekHrib@twitter.com aus der Einfluss auf der europäischen Politik zu China.

RT @phil_ipp_fritz@twitter.com

Während |s Präsident totalitäre Staaten lobt, hat |s Bürgermeister ⁦@ZdenekHrib@twitter.com⁩ die Städtepartnerschaft mit Peking aufgekündigt. @welt@twitter.com-Interview mit einem Standhaften über , und . welt.de/politik/ausland/articl

🐦🔗: twitter.com/phil_ipp_fritz/sta

RT @PiratskaStrana@twitter.com

Radost! Evropský parlament dnes i díky pirátským europoslancům schválil v podobě Fondu spravedlivé transformace miliardy také pro české regiony. Jeho záměr je velmi rozumný: zaměřit se na regiony, které to mají obzvláště těžké, a poskytnout jim cílenou pomoc.

🐦🔗: twitter.com/PiratskaStrana/sta

.@vonderleyen@twitter.com kritisiert Bedrohung der Rechtstaatlichkeit in Europa. Ich freue mich, wenn ihre eigene Partei etwas konkretes gegen ihre Verbündeten in Ungarn unternimmt.

"Co je dobré pro klima, je dobré pro byznys."

Asi nemůžu říct, že bych souhlasil se vším, co von der Leyen říká, ale má-li se ten zrealizovat, tohle je politicky schůdný přístup, jak to provést. Ještě kdyby to pochopilo české MPO.

europarl.europa.eu/plenary/cs/

„That is the worst kind of corruption we can see in the contemporary world: the officials in the top functions, they're using their position to help their businesses. That's what we see here.“ politico.eu/article/andrej-bab

RT @PiratskaStrana@twitter.com

Už jste viděli náš volební spot? Máme poslední šanci změnit budoucnost. Přijďte 2. a 3. října k volbám! 🏴 youtu.be/_87cNmbocho

🐦🔗: twitter.com/PiratskaStrana/sta

RT @EuropeanPirates@twitter.com

.@vonpecka@twitter.com: I tabled over 30 amendments with clear goals: increasing the financial envelope for the Technical Support Instrument and improving its and level of budgetary . Hopefully the Member States will benefit from these changes.🖤 european-pirateparty.eu/techni

🐦🔗: twitter.com/EuropeanPirates/st

The discussion in the European Parliament on LGBTQA+ situation in Poland was horrific. Comments on >just protecting families< connected to clear attacks on + people are inacceptable. The EU has to stand behind LGBTQA+ community.

RT @EuropeanPirates@twitter.com

.@echo_pbreyer@twitter.com: A large majority of EU citizens oppose EU plans to establish transnational anti-terror Internet censorship. This is the result of a opinion poll among 10,214 citizens from 10 EU countries. 🇪🇺 european-pirateparty.eu/eu-cit

🐦🔗: twitter.com/EuropeanPirates/st

Show more