Finally! @EUProsecutor@twitter.com will start working on 1 June 2021! EPPO should have competence to investigate, prosecute and bring to judgment crimes against the EU budget, such as fraud, corruption or serious cross-border VAT fraud. 👏

Show thread

RT @EUProsecutor@twitter.com

Start date of operations: European Chief Prosecutor proposes 1 June 2021 to the European Commission 🇪🇺. A letter was sent this afternoon to @dreynders@twitter.com and @JHahnEU@twitter.com. More details➡️: eppo.europa.eu/news/start-date

🐦🔗: twitter.com/EUProsecutor/statu

Přes sto obžalovaných se před soudem v Itálii ocitlo kvůli podvodům s penězi z evropského rozpočtu, konkrétně z programu na podporu zemědělců. Na ty se totiž italská mafie do velké míry přeorientovala z riskantnějších způsobů obživy.❗ mikulas-peksa.eu/italska-mafie

Death of Greek journalist Giorigos is a tragedy. He was murdered in front of his house. The information shall be taken even more seriously, as Karaivaz investigated criminality in his country. Journalists shall work without fear of their lives.

RT @JanyskaPetr@twitter.com

A.Babiš nejspíš podzimní volby prohraje. Jaká jsou rizika vlády koalice koalic, která přijde? Liberálně-sociální volič má naději jen v Pirátech se STANem,i když to bude velká neznámá. Pravice by znamenala návrat poměrů jež zrodily Babiše. Nabízím komentář.
denikreferendum.cz/clanek/3254

🐦🔗: twitter.com/JanyskaPetr/status

RT @KaterinaStojan@twitter.com

Za posledních 200 dní je to 4. ministr zdravotnictví, tj. 1 ministr zdravotnictví na 50 dní, což je doba, jak dlouho trvá průměrný třítýdenní lockdown.

🐦🔗: twitter.com/KaterinaStojan/sta

RT @piratenparteiat@twitter.com

Nach heftigen außenpolitischen Niederlagen, inklusive Gesichtsverlust für das ganze Land, bleibt nur noch die Schmuddelecke, wo er sich mit Anti-Europäern wie und gemein macht.

piratenpartei.at/europas-3-bet

🐦🔗: twitter.com/piratenparteiat/st

Korupce v krizových situacích znamená snížení množství a kvality léků a ochranných pomůcek, což stojí lidské životy a oddaluje řešení krize. ⚠️ mikulas-peksa.eu/korupce-podvo

RT @daniel_freund@twitter.com

The Advisory Committee, composed of MEPs only, looking into Zahradil's case has issued *zero* financial sanctions in the last years.

System of MEPs checking on their own colleagues is not working 👉🏻 independent ethics body! twitter.com/valentinapop/statu

🐦🔗: twitter.com/daniel_freund/stat

Podle slovenského @dennikN@twitter.com Sputnik V na Slovensku není identický s tím, o kterém psal vědecký časopis Lancet, což byl jeden z argumentů pro rychlé schválení vakcíny. Slovensko stále čeká na dokumentaci od výrobce a slíbenou březnovou dodávku. @EMA_News@twitter.com vakcínu zatím neschválila.

Bis zur Wahl ist noch vieles möglich, aber in haben gute Chancen, die nächste Regierung zu bilden.

Es ist eine wichtige Gelegenheit für digitale, Zukunfts- und Datenorientierte Gesselschaft. Danke, liebe @faznet@twitter.com, für die Nachricht!

faz.net/aktuell/politik/auslan

is still restricted in China. Authoritarian country which does not respect even the basic concepts of freedom of speech is simply not a reliable partner and we should clearly stand against it.

RT @BBCNewsPR@twitter.com

Our China correspondent @TheJohnSudworth@twitter.com has relocated.

🐦🔗: twitter.com/BBCNewsPR/status/1

Rozebrali jsme novou studii o zneužívání evropských zemědělských dotací. Kdo podvádí v Bulharsku? 🇧🇬 Komu patří půda určená pro „obyčejné Maďary“? 🇭🇺 A co (ne)zjistíte z rumunských rejstříků o zemědělské půdě? 🇷🇴

Více v článku! 🏴 mikulas-peksa.eu/dotace-zemede

RT @enkocz@twitter.com