Když si ulijete peníze a koupíte za ně utajené zámečky ve Francii, fakt to není v pořádku. Musíme změnit zákony ohledně praní špinavých peněz v EU: když je nikdo nedodržuje, jsou k ničemu.

Dnes do Evropského parlamentu přijel polský premiér . Rozhodnutí polského ústavního soudu ignorovat Evropský soudní dvůr je jen poslední hřebíček, který polská vláda PiS tluče do rakve právního státu. 🇵🇱

Polský premiér mluví v Evropském parlamentu: spousta řečí mimo téma, spousta výmluv, proč pro Polsko nemají platit pravidla, jaká platí pro všechny ostatní.

Růst cen elektřiny a tepla? EU chce větší transparentnost mezinárodního energetického trhu. Zlepší jeho monitoring, především u dodávek plynu před zimní sezonou. Díky tomu budeme moct na příští výkyv cen energií reagovat mnohem dřív.
euractiv.com/section/energy-en

Jak může Evropa ovlivnit jiné země, aby snižovaly a opravdu plnily své závazky? Co může přimět Čínu nebo Ukrajinu, aby rychleji přešly od deklarací k činům? Pojďme si to rozebrat. (1/5)

RT @KaterinaStojan@twitter.com

V Ústeckém kraji se nerodí netalentované děti. Dosažené vzdělání velmi záleží na soc.-ekonom. statusu rodiny. Pokud toto sotva dokončí ZŠ, životní úroveň jeho dětí se nijak nezlepšuje. Začarovaný kruh. Nevím, kdo bude dalším ministrem/yní školství, ale toto by měla být priorita.

🐦🔗: twitter.com/KaterinaStojan/sta

Polská veřejnost dala jasně najevo, že si nepřeje!
Podle posledních průzkumů podporuje setrvání v EU až 88 % Poláků. Polsko do EU určitě patří!
twitter.com/notesfrompoland/st

RT @notesfrompoland@twitter.com

Large "anti-Polexit" demonstrations have been taking place across Poland today in support of the country's EU membership.

At the largest event in Warsaw, up to 100,000 people are estimated to have gathered notesfrompoland.com/2021/10/10

🐦🔗: twitter.com/notesfrompoland/st

RT @EuropeanPirates@twitter.com

🇪🇺 Are you between 18 and 20 years old and EU citizen?

🚂 Then you can now apply for one of 60.000 rail passes that allow you to travel freely across Europe.

For , the future is on track. Apply ➡️ europa.eu/youth/discovereu_de @EuropeanYouthEU@twitter.com

🐦🔗: twitter.com/EuropeanPirates/st

VLÁKNO: V diskuzích na sítích to často vypadá, že Čechům je klima úplně jedno, hlavně stále spalovat uhlí a jezdit na spalovací motory. Jenže co si myslí Češi doopravdy o změně klimatu? Nový průzkum České klima přináší překvapivé výsledky. 1/7

The good part of story - there is a chance to do a step to decreasing European reliance on the foreign sources of microchips. The solution has strategic importance: we shall be capable to produce our own hardware. bbc.com/news/business-58820599

RT @PiratKolaja@twitter.com

Czech PM Andrej Babiš wants to open the treaties and erase the European Parliament, which he describes as a completely useless institution and headquarters of Green fanatics and Pirate fanatics. This is how @RenewEurope@twitter.com wants to renew Europe, @CiolosDacian@twitter.com, @SophieintVeld@twitter.com?

🐦🔗: twitter.com/PiratKolaja/status

RT @Matthijs85@twitter.com

Het Europees Parlement heeft ervoor gestemd om gezichtsherkenning en andere biometrische massasurveillance volledig te verbieden✊ 🇪🇺

Mooi succes voor de Piratenpartij!😃 european-pirateparty.eu/parlia

Sluit je ook aan bitsoffreedom.nl/dossiers/gezi
en word lid lidworden.piratenpartij.nl/✍️

🐦🔗: twitter.com/Matthijs85/status/

RT @ondrej_profant@twitter.com

Já už mám odvoleno, a co vy? 😎

Stejně jako i vy, i já mám radost z toho, že v mnohých volebních místech jsou fronty. Doufejme, že z těch výsledků budeme moci mít radost! Věřím v to! 🙂

🐦🔗: twitter.com/ondrej_profant/sta

RT @DzamilaStehlik@twitter.com

Voliči Zelených vždy touží volit srdcem. V těchto dějinných volbách má smysl volit hlavou a hlasovat pro
@PiratskaStrana@twitter.com a @STANcz@twitter.com. Mají propracovaný zelený program,umí čerpat eurofondy. Škoda každého "zeleného" hlasu, který nepodpoří jeden z demobloků. Bude dárkem pro Babiše!

🐦🔗: twitter.com/DzamilaStehlik/sta

Děkujeme za podporu!

RT @JanyskaPetr@twitter.com

Poslední komentář před volbami. Hlavním úkolem je odstavit AB od moci, to je jasné. Jasné by ale mělo být i nevrátit poměry, které AB zrodily. Obě koalice nejsou to samé, ani z hlediska proevropskosti, ani sociál. citlivosti. PiRSTAN jsou modernější.
denikreferendum.cz/clanek/3319

🐦🔗: twitter.com/JanyskaPetr/status

Jako člen českého parlamentu a potom evropského jsem měl možnost všimnout si jednoho rozdílu – zastoupení žen a mužů je v Evropě nápadně vyrovnanější v porovnání s Českem.

Hlasovat budu v Ústeckém kraji a podpořím 4 ženy, jejichž práce si vážím.

Evropský parlament dnes jednal o kauze Pandora Papers. Co je největší problém tohodle skandálu? Že ti lidé, kteří měli dohlížet na hlídání pravidel ohledně daní, popřípadě je vytvářet, tak právě tito lidé pravidla ve velkém porušovali.

Show older