Pinned toot

It's unacceptable if Members of the European Parliament have to use a service provided by an American company and agree to their Terms of Service in order to exercise the mandate. Representing citizens must not be conditioned upon using iCloud. kolaja.eu/en/post/20200617-rem

Že by se nakonec poslanci za SPD taky zapojili do dění v Evropském parlamentu, kde pracujeme na aktu o digitálních službách (Digital Services Act), který bude řešit moderaci obsahu on-line? ;-)

Do the German presidency support legislation? Do they plan to finish the trilogues? And how about the Digital Services Act? Do they plan organizing meetings with Member States? I asked them these questions in IMCO last week. See the video for their answers. facebook.com/PiratKolaja/posts

The right and duty to exercise the mandate of a Member of the European Parliament and to represent the will of European citizens can't be conditioned upon agreeing to the Terms of Service of a particular corporation. politico.eu/article/european-p

Many current technologies originate in Open Source. We must not make Open Source developers liable for harm done by Artificial Intelligence. That would have chilling effects on innovation. That was one of my messages in the exchange of views on AI liability in IMCO. twitter.com/PiratKolaja/status

Who should be liable for damage caused by Artificial Intelligence? That is one of the topics I am working on. Due to the complexity of AI, transparency, explainability, and traceability is essential for fair allocation of responsibilities. kolaja.eu/en/post/20200701-who

Czech PM Babiš, chairman of ANO (part of Renew Europe), criticizes the European Parliament in such an inappropriate way that President Sassoli has to explain Babiš that Members do their work when they look into conflicts of interests in Member States. europarl.europa.eu/the-preside

Babiš dělá Česku v Evropě jen ostudu. Uráží europoslance a zneužívá vládu k šíření nesmyslů o tom, že Parlament zasahuje do vnitřních záležitostí členského státu. Jsou to takové nesmysly, až mu to musí připomínat předseda Evropského parlamentu. Hanba! europarl.europa.eu/the-preside

While was spreading, disinformation flooded the on-line space. While I welcome the Commission's initiative to fight it, it's also important to ensure remedy mechanisms for victims of mislabeling. Read more in my blog post. kolaja.eu/en/post/20200624-eur

Let me publicly thank the Taiwanese embassy for giving my office 50 masks as a present. It's really kind. Thank you very much, Taiwan!

Monitoring by platform of their services---be it voluntary or mandatory---is nothing I can support. I highlighted that once more in IMCO last week in the exchange of views on the Digital Services Act: adapting commercial and civil law rules for commercial entities operating on-line. twitter.com/PiratKolaja/status

After IBM stops offering their facial recognition SW for mass surveillance, now Amazon bans police use of their facial recognition tech. Time to ban facial recognition in public spaces! That's what I call for in my draft opinion on AI use by the police. bbc.com/news/business-52989128

Fanoušci digitálních technologií, digitalizace a pokroku, pozor! Komu utekla debata na téma "Jak bude vypadat digitalizace v Evropě za 5 let?" pořádaná Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM, může si shrnutí této debaty přečíst. euroskop.cz/44/35120/clanek/ja

Fake komunistka Kateřina Konečná mi s fake konzervativcem Janem Zahradilem ruku v ruce nadávají do udavačů za to, že dělám svoji práci. Nepřestane mě fascinovat, jak mají tyhle extrémy k sobě mentálně blízko.

Vysoce postavený politik ANO Petr Vokřál u Babiše končí. Není prvním. Například v minulém funkčním období odešli od ANO hned dva europoslanci: Pavel Telička a Petr Ježek. Co myslíte, kolik jich odejde tentokrát? zpravy.aktualne.cz/regiony/brn

Pohledem na sociální sítě se zdá, že i dnes by někteří žádali smrt za názor. Aby se hrůzy komunismu nevrátily, musíme demokracii bránit každý den, být ostražití a odmaskovat diktaturu zahalenou do populismu. Hanba těm, kdo staví svou politiku na nenávisti. denikn.cz/369945/svedeni-lhost

Nesu dobré zprávy! Na základě mého podnětu se bude výbor dále zabývat situací kolem voleb do Rady ČT. Výbor si vyžádá další informace v této záležitosti nejen od Komise, ale i od Skupiny evropských regulačních orgánů pro audiovizuální mediální služby (ERGA). Stay tuned!

Volba členů Rady ČT v režii ANO byla poslední kapkou. Ve výboru CULT, do kterého spadá nezávislost médií, jsem podnikl kroky, aby odpovědná komisařka přišla vysvětlit, co dělá pro svobodu médií. Jsem zvědavý, jak se k tomu tato komisařka postaví. Je jí Věra Jourová z ANO.

Babiš si protiřečí. České proexportní ekonomice pomůže nejvíc zdravý jednotný evropský trh. Tudíž by se premiér místo handrkování o desetiny procent měl soustředit, jak co nejvíce vytěžit z evropské podpory pro transformaci ekonomiky. Myslím pro Česko. :-) domaci.ihned.cz/c1-66770000-ce

Show more
Pirátský Mastodon

mastodon.pirati.cz is one server in the network