Pinned toot

The Czech Pirate Party general assembly is backed by Jitsi and runs absolutely flawlessly. Kudos to our technicians who have been doing a great job and long live Free and Software! :-) cf2021.pirati.cz

Cyber attacks know no borders. We need harmonized legislation to safeguard European infrastructure. To mitigate the risks of cyber attacks, we need to be backed by strong encryption and to use Free and Open Source Software to ensure transparency and auditability of code. peertube.european-pirates.eu/v

While the society can benefit from further development of , unacceptable uses of need to be prohibited. The legislation draft does not go to the necessary extent to prohibit the use of for mass . We will need to fix that. peertube.european-pirates.eu/v

Nejdřív Senát, teď Parlament. Evropskou veřejnou žalobkyní stíhaný premiér ve střetu zájmů by asi nejradši zrušil všechny, kteří s ním nesouhlasí. Ne. Jediná evropská instituce složená ze zástupců přímo volených občany opravdu není zbytečná. Takže kdo že to rozvrací naši zemi?

V Evropském parlamentu jsme schválili rezoluci volající po zákazu klecového chovu zvířat. Zavírat zvířata na celý život do klece opravdu není chování hodno dnešní doby. Piráti rezoluci rádi podpořili.

Včera jsme v Evropském parlamentu schválili finální návrh covid certifikátů!

Pro ČRo Plus jsem před hlasováním rozebíral, zda bude v Parlamentu schválen, kdy skutečně může být členskými zeměmi implementován a jak budou covid certifikáty fungovat. Záznam rozhovoru je tady: program.rozhlas.cz/zaznamy#/pl

is the way forward. However, we cannot discriminate citizens who did not have a chance to get vaccinated. One-sided actions create chaos. Member States should provide tests free of charge, so that there are equal conditions for all. More in my plenary speech. peertube.european-pirates.eu/v

SCHVÁLENO – Evropský parlament celkem 505 hlasy z 690 přijal rezoluci Babiš II. Evropský parlament žádá o audit všech vyplacených zemědělských dotací i potenciálních zneužití státní pomoci. Česku hrozí také to, že přijde o všechny evropské dotace.

The Commission's guidelines for the implementation of the controversial of the directive put the rightholders in the position of Internet censors. Flowchart by Communia. Press release: european-pirateparty.eu/articl

Czech PM Babiš says that the European Parliament are green fanatics and that he does not want them to run Czechia. Did he just label all Members of the European Parliament, including those from his own political group, as green fanatics that try to rule Czechia?

Security experts of the Internet, I would like to hear your opinion on a cybersecurity directive, which I work on. The Commission proposed this text. Does it look useful or rather as unreasonable duplication of the CVE registry? Full text of the directive: eur-lex.europa.eu/TodayOJ/

Část obchodů se opatření rozhodla řešit umělou inteligencí. Systémy na rozpoznávání obličejů ale umožňují víc než jen kontrolovat počet osob. Nemám nic proti technologickému pokroku, ale rozpoznávání obličejů je velkou hrozbu pro naše občanská práva. blog.aktualne.cz/blogy/marcel-

Europe's digital future is in our hands. Data protection must not be undermined by trade agreements. European citizens should be able to enjoy content in their language without discrimination. The use of Free and Open Source Software should be more prominent. More in my speech. peertube.european-pirates.eu/v

V březnu Piráti vyzvali českou vládu k podpoře dočasné výjimky z patentů na vakcíny proti covidu-19. Dnes stejnou zprávu posílá Komisi i Evropský parlament. Ten včera výjimku z patentů odhlasoval. Komise i země Unie musí na tyto požadavky reagovat! Pandemii porazíme jen společně.

Artificial Intelligence will bring positive changes to our society only if we eliminate the risks its use carries. That means for instance no facial recognition in public space. systems evaluating applications to universities must be considered high-risk. My speech: peertube.european-pirates.eu/v

Proto jsme se k této příležitosti spolu s poslankyněmi Radkou Maxovou a Michaelou Šojdrovou rozhodli rozvířit debatu o svobodných médiích. Zajímá nás, jak byste VY docílili ideálního prostředí pro novináře. Můžete vyhrát novinářskou cestu do Bruselu. zasvobodnamedia.cz/

Dnes by oslavil Ján Kuciak 31. narozeniny. Neoslaví je, protože byl kvůli své práci zavražděn. Jako společnost musíme dbát na to, aby se novináři nemuseli bát o své životy. Aby měli naopak pro svou práci co nejlepší podmínky. Kvalitní žurnalistika je pro demokracii klíčová. peertube.european-pirates.eu/v

The can bring competition back to the digital sphere. That's my aim as a shadow rapporteur.

Help us improve the proposal by commenting on our website! Citizens' input is always welcome. 🙂 greens-efa.eu/en/digital-marke

Great discussion with Ivan Bartoš and EVP Margrethe Vestager! Among others, we discussed the Single Market Emergency Instrument, which the European Commission plans to put forward soon. It should help the Union face potential future crises, such as the one triggered by the pandemic.

Sad moment for our fundamental rights. was officially adopted by the European Parliament last night. It opens the floodgates for possible censorship all over Europe. Governments can abuse it in order to silence criticism. peertube.european-pirates.eu/v

Show older