Na pozvani estonske europoslankyne @YanaToom odletam do Tallinnu na diskuzi o smernici o autorskem pravu na jednotnem digitalnim trhu. Diskuze se bude ucastnit i Jimmy Wales a David Kaye. Budu prezentovat dopady smernice na obcanske svobody. yanatoom.ee/en/will-copyright-

Už jste slyšeli o článcích 11 a 13? „Směrnice o copyrightu je selháním Evropské komise i Parlamentu ve snaze reformovat autorské právo. Její vynucování nepovede jinam než k cenzuře na Internetu,“ řekl jsem v úterý na Českém rozhlasu Plus v pořadu Pro a proti. plus.rozhlas.cz/google-a-faceb

S Mikulášem Peksou jsme dnes diskutovali s poslanci z En Marche! Brunem Bonnellem a Pieyre-Alexandrem Angladem a jejich mezinárodní koordinátorkou o nutnosti reformy EU a o budoucí podobě liberálních frakcí v Evropském parlamentu po květnových volbách.

Děkuji wikipedistům za odvahu. Plně podporuji jejich návrh blackoutu Wikipedie 21.3., který pomůže upozornit na škodlivost článků 11 a 13 směrnice o copyrightu, a srdečně je i veřejnost zvu na demonstrace pořádané příští sobotu 23.3. po celé Evropě. facebook.com/events/2595711616

Poslanecká sněmovna naštěstí jednomyslně schválila zákon, který zmírní negativní dopady případného hard Brexitu na Česko. Přesto doufám, že dnes britští poslanci odmítnou neřízený odchod z Unie.

Už příští sobotu 23.3. se i my přidáme k celoevropským protestům proti článkům 11 a 13 směrnice o autorském právu na jednotném digitálním trhu. Nejen v Praze, ale i v Brně, v Plzni, v Ústí nad Labem a v dalších městech. Přijďte taky! facebook.com/events/2595711616

Schůzka s Gáborem Vágó, lídrem maďarské strany LMP v evropských volbách. Předmětem diskuze bylo mimo jiné srovnání vládnutí Viktora Orbána a Andreje Babiše.

V Evropské unii je nezbytné zabránit daňovým únikům nadnárodních korporací do daňových rájů. Kde firma podniká, tam má také danit. Večerní zprávy Seznam @ 6:28: seznamzpravy.cz/clanek/bezdopl

Vynucování současného archaického pojetí copyrightu je možné pouze za použití cenzury. Místo obhajování nefunkčních obchodních modelů je třeba hledat nové cesty a zásadně reformovat copyright. pirati.cz/tiskove-zpravy/smern

Předpokládá se, že Česká pirátská strana bude ze všech Pirátských stran, které kandidují do Evropského parlamentu, nejsilnější. Takže naše slovo bude v otázce frakce, do které pirátští europoslanci usednou, hrát velkou roli. Držte nám palce, my budeme držet kurz. :-) e15.cz/domaci/cesti-pirati-pos

Zdravím z vesnice jménem Schengen. Je dobré si občas připomenout některé z výhod evropské spolupráce: autem z Česka do Lucemburska za 8 hodin bez kolon na hranicích a datový roaming za místní poplatky.

Dnes budeme podepisovat memorandum evropských Pirátských stran v Lucemburku. Pomáháme si navzájem, předáváme si zkušenosti a společně pracujeme na svobodnější Evropě pro všechny její občany. Občas se šíří drby, že jsme "někým řízení", ale je to naopak: jsme v tom všichni společně a my, Češi, aktuálně udáváme kurz :-) Také jsme navštívili lucemburský parlament. Lucemburští ministři nemohou být zároveň poslanci. Věnují se jen jedné práci a pořádně. Přesně to prosazujeme i v Česku.

Budou čeští europoslanci hlasovat pro vyškrtnutí článku 13 nebo budou v letošních volbách obhajovat, proč podpořili cenzuru Internetu? piratskelisty.cz/clanek-2290-c

Zvrátit tlaky nakladatelské a vydavatelské lobby bývá náročné, ale s podporou veřejnosti ne zcela nemožné. Zablokováním v Radě bohužel stále není vyhráno. Nyní je na místě se ptát, jaký zájem Česka vláda sleduje souhlasem s cenzurou Internetu.

piratskelisty.cz/clanek-2272-j

Pirátský Mastodon

mastodon.pirati.cz is one server in the network