Pinned toot

The Czech Pirate Party general assembly is backed by Jitsi and runs absolutely flawlessly. Kudos to our technicians who have been doing a great job and long live Free and Software! :-) cf2021.pirati.cz

Tento týden jsme v Parlamentu schválili rezoluci na podporu práv lidí LGBTIQ.

Vymezujeme se vůči diskriminačním zákonům v Maďarsku a i tzv. zónám bez LGBT v Polsku. Vyzýváme k zrovnoprávnění stejnopohlavních párů napříč Evropou.

Stejnopohlavní páry si zaslouží stejná práva.

🇬🇧 Today, we discussed the scandal surrounding the Israeli phone hacking spyware #Pegasus, used i.e. to target journalists and dissidents.

European citizens demand the safety of our mobile phones is put above the appetite for surveillance!

patrick-breyer.de/en/european-

Show thread

Česko v dopise Evropské komisi nejdříve kritizovalo, že navrhovaná působnost porušuje tzv. princip země původu. Sám pan náměstek Očko ostatně ve videu jasně říká, že stávající znění zákona porušuje principy směrnice o elektronickém obchodu.

Zájmy českých internetových firem jsou z logiky věci ohroženy. Stačil však nátlak z Francie a česká vláda uposlechla a poslušně kritiku stáhla.

Čí zájmy teda Andrej Babiš do roztrhání těla hájí?

Show thread

Neustále od premiéra Babiše slyšíme, jak neustoupí ani o milimetr, když brání české zájmy.

Jenže když přijde na lámání chleba, tak skutek utek. Jako teď, když stačilo pár telefonátů z francouzského ministerstva a Babišova vláda zastrčila růžky.

O co šlo? Ve Francii nedávno přijali zákon, který ukládá internetovým firmám řadu pravidel a povinností, jak se chovat při odstraňování nedovoleného obsahu. Zákon ale nařizuje tato pravidla i firmám, které ve Francii nesídlí.

Dobrá zpráva: Česko může začít čerpat peníze z evropského plánu obnovy.

Špatná zpráva: Evropskou veřejnou žalobkyní vyšetřovaný premiér Babiš současně ohrožuje všechny peníze, které má mít Česko k dispozici. Nepřekvapivě za to může jeho střet zájmů. ct24.ceskatelevize.cz/ekonomik

Disney+ available just for Western European countries: More than 170M Central and Eastern Europeans can't enjoy Disney+. That violates the principles of the .

You can sign the petition to send Disney this message: ! change.org/p/the-walt-disney-c

Extremely important decision by the European Court of Justice: Offering "unlimited" mobile data in the home country while slowing down the speed when the customer is abroad violates law ensuring net neutrality. Zero-tariff products are simply illegal. reuters.com/article/europe-tel

Na tomhle je fakt všechno špatně.

Rozpoznávání tváří do českých ulic opravdu nepatří. Může vést k diskriminaci občanů nebo k cílenému pronásledování aktivistů.

Copak jako varování nestačí, že stejný nástroj používá čínský režim k segregaci Ujgurů? zpravy.aktualne.cz/domaci/arma

Remote voting transparency is here! This week, Committee votes take place according to new rules for the first time. All remote votes by Members of the European Parliament are now taken by roll call. I'm glad to see the outcome of this initiative of mine! european-pirateparty.eu/remote

Příkladem, kdy byla legislativa zablokována kvůli jednomyslnosti, je společný konsolidovaný základ daně z příjmů právnických osob (CCCTB), jehož nepřijetí má za důsledek ztráty z daňových výnosů pro Česko.

V zahraniční politice, se může stávat, že si některá světová mocnost některou členskou zemi "pojistí". Tato země potom zablokuje evropskou reakci. Stalo se tak například s Maďarskem, které díky vztahy s Čínou zablokovalo stanovisko ohledně porušování práv v Hong Kongu.

Show thread

Nejde o žádné předávání suverenity naší země. Rozšíření hlasování v Radě EU systémem kvalifikované většiny (který se již používá u drtivé většiny oblastí) na další oblasti, je potřeba, aby Evropa byla schopna efektivněji a rychleji reagovat na aktuální výzvy.

Show thread

Čau lidi, je super, že nám jediný premiér vyšetřovaný Evropskou veřejnou žalobkyní ukazuje svou parádní výzdobu do ložnice.

Ovšem jeho slovní komentář plný lží už je slabší. Jednomyslnost v daňových otázkách totiž stojí Česko miliardy korun ročně. Ale o to Babišovi nikdy nešlo.

"Let me remind that human rights are universal. We must defend them equally, not cherry-pick which ones we defend and which ones we don't."

Freedom of speech has been violated by the Hungarian government. I ask the Commission to act. peertube.european-pirates.eu/v

The pandemic has demonstrated the power of collaborative innovation. Sharing research data and findings is beneficial to research and innovation. However, it has also revealed the downsides of so-called Intellectual Property Rights. More in my speech in the IMCO committee. peertube.european-pirates.eu/v

Dneska je to přesně dva roky od začátku mého mandátu v Parlamentu. Strašně to utíká! Rád bych se s vámi podělil o 3 úspěchy, které mě ženou vpřed. Nadto jsem dnes podal 139 pozměňovacích návrhů k aktu o digitálních trzích, takže se brzo můžete těšit na další zprávy. :-)

S komisařkou Elisou Ferreirou jsme probrali možnosti podpory pro opomíjené české regiony. Musíme jim vrátit jejich budoucnost. Jsem rád, že máme možnost s Ivanem Bartošem ukázat našim kolegům v Bruselu, že Piráti vidí budoucnost Česka v silné a jednotné Evropě.

Společně s předsedou Evropského parlamentu Davidem Sassolim a Ivanem Bartošem jsme se shodli, že je potřeba posílit roli Evropského parlamentu. Piráti dále podporují také většinový systém hlasování v Radě místo jednomyslnosti například v otázkách zahraničních nebo daňových.

Show older